7 Haziran 2014 Cumartesi

TÜRKİYE'DEN MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLER


  Sevgili arkadaşlarım birazcık cinayetlerden arınıp ülkemizde gezip görülmeye değer yerlerden bahsedelim.Hep olumsuz olmuyor. Aslında bayağıdır da kişisel şeyler yazmıyorum genelde araştırmaya yönelik ama genel kültür birikimi iyidir iyi..Başlayalım türkiye turuna..!!




--Kültürlerin kavşak noktası--


 Mardin ve Batman arasında yer alan Hasankeyf, konum itibarıyla kültürlerin kavşak noktasında bulunuyor.
Yaz gelip havalar ısındığında Dicle’nin suyu çekilir ve geriye kalan su birikintisinde oynayan çocuklar, atını sulayan insanlar ve pikniğe gelenler hiç eksik olmaz, nehir boyunca kurulan çardaklar ise sıra sıra görülmeye değerdir.



       ----Anadolu'nun bütün güzel evleri----

Karabük'e bağlı bir Karadeniz kasabası olan Safranbolu, klasik Osmanlı kent mimarisini yansıtan evleriyle tanınıyor. Türkiye'de 'Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 9 kültürel varlıktan biri...
Ev örneklerine, BeypazarıGöynük, Taraklı, Odunpazarı gibi Türkiye'nin birçok yerinde rastlanan Klasik Osmanlı kent mimarisini yansıtan tarihî Safranbolu evleri ile ünlü olan şehir, bu özelliği sayesinde 17 Aralık 1994 tarihinden beri Türkiye'de Dünya Miras Listesi'nde yer alan 9 kültürel varlıktan biridir ve turistik ilgi çekmektedir. Safranbolu ismini, bölgede yetişen ve nadir bir bitki olansafrandan alır.


        ----Cami ve kilise bir arada----

Kars'ta, farklı uygarlıkları simgeleyen eserlerin bulunduğu Ani Harabeleri, en cazip turizm merkezlerinden biri. Farklı uygarlıklara ait cami, kilise, kervansaray ve manastırın yer aldığı mekan tam tarihseverlere göre...





        ------Gelibolu Yarımadası'nda tarih-----


   Birinci Dünya Savaşı'nın en kanlı çarpışmalarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası, adeta bir savaş müzesi görünümünde. Çanakkale'de bulunan şehitlik, birçok ziyaret mekanı ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.



-----Açık hava müzesi Harput----


     Elazığ'a 5 km. mesafedeki Harput ilçesi bir açık hava müzesi görünümünde. Müzesi, kalesi, Ulu Camii, Meryem Ana Kilisesi ve Buzluk Mağarasıyla görülmeye değer bir turizm merkezidir.



      ----Damlataş Mağarası----

Alanya için çok rahatlıkla bir mağaralar kenti diyebiliriz. Dünyaca ünlü mağarası Damlataş'tır. Mağara, büyüleyici güzelliğinin yanı sıra astım hastalarına iyi gelen havasıyla da bilinir.






       -----Doğal serinlik Ayder Yaylası----


    Ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı yayla Çamlihemşin ilçesine 16 km. mesafede. Ayder, zengin florasının yanı sıra kaplıcası ile de bölgenin en çok tercih edilen tatil yerlerinden biri.





          -----Mardin'i görmeden olmaz------

   

Taşın insan yaşamındaki yerini, insan emeğinin taşı nasıl şekillendirdiğini görmek için dinlerin, mezheplerin harman olduğu Mardin'e yolunuzu düşürün.



            ----Kültepe'yi dünya tanıyor----
Anadolu'nun en eski yazılı kaynakları da Kayseri'nin 8 km. doğusundaki Kültepe'de bulundu. Kültepe kazıları bütün dunyanın yakından takip ettiği bir çalışma.



Günümüzde değişik modelleri bulunan hapishanelerin, Anadolu’da 4 bin yıl önce de var olduğu, bazı suçluların hapishanelerde tutuldukları bildirildi.



     ----Ordu'ya Boztepe'den bakın----

   Doğanın tüm güzelliklerinin cömertçe sergilendiği bir ilimiz Ordu. Karadeniz'in en temiz kumu ve en uzun sahil şeridine sahip. Yeşil ile mavinin kucaklaştığı şehri, Boztepe'den seyretmenin keyfine doyum olmaz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Özlüyorum, farkındayım. Ama geri gelsin istiyor muyum? Bilmiyorum. Sesini duymak istiyorum ama arasa cevap verebilecek miyim, bilmiyorum. Ko...