19 Haziran 2014 Perşembe

DÜNYANIN GİZLİ TARİKATLARI


İlluminati ;

Ingolstadt Üniversitesinde kilise yasası profesörü olan Adam Weishapt tarafından 1776 yılında kurulan Illuminati, gizli cemiyetolarak bilinirken zamanla Illuminati olarak adlandırılmıştır. Amaç, eşitlik ve özgürlük içeren ahlaki bir rejim yaratmaktır. Fkata, 1785 yılında tehdit içeren bir topluluk olarak kabul edildi. Modern komplo teorisyenlerine göre bu örgüt şu anda dünyayı yönetmektedir. Bünyesinde olan kişiler dünyanın en önemli kişileridir.





Golden Dawn Tarikatı ;

Viktorya dönemi spiritüalist çılgınlığı yaşanmıştır. 1887 yılında kurulan Altın Şafak Hermetik Tarikatı, kabala , astroloji, büyü ve doğa üstü varlıklar ile çalışan bir tarikattır. En parlak döneminde modern bir düzen ile Amerika’yı kurduklarını söylerler. Bu tarikatın halen faaliyetlerini götürdüğü söylenir.







Tapınak Şövalyeleri ;

İlk Haçlı seferi sırasında şövalyelerin organize olması ile başlayan tarikat, hızla yükselmeye başladı. Politik ve mali açıdan güçlü olma nedeni ile Fransa Kralı tarafından bir tutuklama kararı çıkmasına neden olmuştur. 12 mayıs 1314 yılında Templar isimli büyük ustası idam edildi. Fakat, pek çok kişi gizli bir hazine ile yeraltına indiklerine inanır. Özellikle Masonların onlara gizli bir destek verdiğine inanılır. Halen bu tarikatın var olduğu söylenir






Bacchanalians ;


Klasik Roma’da bulunan gizem kültünün en eski tipi olan Bacchanalians, Bacchus diye bilinen tarikat şarap tanrısına tapıyordu. Biz insanların ilkel kısımlarını onaylayan inanan ve kutlama ayini yapan bu tarikat, inanılmaz vahşi toplantılar yapıyordu. Suça teşvik edilen insanlar gruplar halinde ölüyorlardı. Zamanla, Roma İmparatorluğu tarafından yasaklanan tarikatın uzun yıllar gizli bir şekilde faaliyet gösterdiği düşünülür




Molly Maguires ;

18. yüzyıl İrlanda’sında başlayan tarikat, 19. Yüzyılda Pennsylvania’da tekrar ortaya çıktı. Bu gizli topluluk, ülke ekonomisine egemen maden şirketlerine odaklı çalıştı. Hatta madenlerde ölen ve yaralanan işçilere bağışlar yapar. Bugün halen bu topluluğun maden şirketlerine karşı yürüttüğü gizli çalışmaların olduğu söylenir.








Big Firmament ;
1700’lerin sonlarına doğru devrim ateşi tüm Avrupa’yı sarmıştı. Alman, Fransız ve İtalyan devrimcileri bir araya getiren bir komite kuruldu. Almanca ve Fransızca bağlantılar incelendiğinde 1816 yılında Gioachhino Prati, Carl Follen ve Wilhelm Snell ortaklığında kurulan Big Firmament teşkilatı aydınlandı. Bu teşkilatın 1820’lerde dağıldığı söylense de halen gizli gizli yollarına devam ettiklerine inanılır.



Carbonari ;
Carbonari, 1806 yılında Sicilya’da doğdu. Masonlar gibi dağınık, küçük bağımsız hücresel bir sistem kurdu. Vatansever, yabancı kontrolünden kurtulan bir ülke arzusu taşıdılar. 1820-21 yılları arasında ayaklanmaları organize ettiler, anayasal bir monarşi için Kral Ferdinand karşısında savaştılar. 1821 yılında papa Pius tarafından resmen kınandılar. Bu tarihten sonra sırra kadem bastılar ve kimse onlar hakkında bir şey duymadı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Özlüyorum, farkındayım. Ama geri gelsin istiyor muyum? Bilmiyorum. Sesini duymak istiyorum ama arasa cevap verebilecek miyim, bilmiyorum. Ko...