11 Haziran 2014 Çarşamba

HAYALET KASABALAR

                                   ---Gilman, Colo---





Colorado’da bir maden kasabası olan Gilman kasabası 1984 yılına kadar yerleşim alanıydı. Çevre koruma emri ile kasaba boşaltılmaya başlanmıştır. Çünkü, 1986 yılında yapılan tetkiklerde yüksek düzeyde arsenik, kadmiyum, bakır, kurşun toprak ve yer altı suyunda bulunmuştur. Yaklaşık 235 dönümlük bu arazi şu an hayalet kasaba görünümündedir.






                             ---Picher, Okla---


Kontrolsüz kazılar ve tehlikeli atıklar bölgede olan madenlerin kapatılmasına neden oldu. Kırmızı akan derelerin yanı sıra 1960 yılında dev bir obruk yüzeye çıktı. Bu noktadan sonra kanser vakaları halk arasında hızla yayılmaya başladı. Şehrin çökebileceği hakkında raporlar verildi. Fakat, binlerce kişi şehri terk etmemekte direndi. 2008 yılında büyük bir kasırga şehri vurunca, 2009 yılında şehir komple boşaltıldı.










Maraş, Kuzey Kıbrıs



Maraş, Kuzey Kıbrıs’ın en tanınmış ve en güzel sahil kasabasıdır. Dönemin en ünlü tatil beldelerindendir. Rumlar ve Türkler arasında olan iç anlaşmazlıklar nedeni ile 1974 yılında Kıbrıs’a yapılan harekat sonrası bölge tamamen terk edilmiştir. 15 bin kişinin Maraş’ı terk etmesinden sonra ne Rumlar ne de Türkler bölgeye girmemişlerdir. Bölgede olan evler, oteller, arabalar zamanın kumları ile örtülmekte olan bir hayalet kasabaya dönmüştür.




Centralia, Pa ;



Bölgede olan yer altı kömür madenleri 50 yıl önce yanmaya başlamıştır. Bu yanma halen devam etmektedir. Boş sokaklar çatlaklardan zehirli duman salmaktadır. Uzmanlar 250 yıl daha bu yangının yer altında devam edeceğini söylüyor. Kasaba, resmi olarak 1980 yılında terk edilmiştir.



avustralya


Wittenoom, Avustralya ;



Avustralya’nın en tehlikeli hayalet kasabasıdır. 2 bin kişiden fazla madenci ve sakinleri ülkenin en büyük sanayi felaketine maruz kalmıştır. Bölgede ciddi oranlarda asbest kullanılmıştır. Şimdilerde Avustralya hükümeti bölgeden geçenleri bile uyarmaktadır. Akciğer kanseri dahil olmak üzere pek çok kanser türü bölgeden yayılmaktadır.



pripyat ukrayna


Pripyat, Ukrayna ;



Çernobil felaketi sonrası tamamen boşalan şehir, korku filmlerini andırır bir haldedir.  Radyasyona maruz kalma yanında 1986 yılından bu yana boş olan şehir çökme tehlikesi yaşamaktadır. Fakat, son yıllarda buraya turistik geziler yapılmaktadır. Bu hayalet kasabaya gitmeden önce, burnu kapalı ayakkabı ve uzun pantolon giyilmesi önerilir, gaz maskeleri ile hiç dokunmadan gezilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Özlüyorum, farkındayım. Ama geri gelsin istiyor muyum? Bilmiyorum. Sesini duymak istiyorum ama arasa cevap verebilecek miyim, bilmiyorum. Ko...