5 Haziran 2014 Perşembe

İşte uzun yıllardır bir sır olmaya devam eden cinayetler...Here's murder continues to be a mystery for many years ...


Merhaba Arkadaşlar,
Uzun süredir ilgimi çeken polisiye ,  cinayet vakaları ve gizemli olaylardan bahsediyorum.Bunun için devamlı bir araştırma isteğinde bulunmak bile beni heyecanlandırıyor . Biraz iğrenç ve psikopatça olsa da bunların ortak yanlarını keşfetmek bana zevk veriyor ve psikolojik alanda geliştiriyor. Sizlere de önerim okurken keyif almanız ve ortak yanlarını keşfetmeniz. İyi okumalar..
Sevgililerimle
Kırmızı Ton..


Hi Friends, 
Crime has long interested me, to talk about murder cases and mysterious events. Simply submit a request for a continued search for even excite me. Although a bit disgusting and psychotic as their partner gives me pleasure to explore and develop in the psychological field. I suggest to you also enjoyed reading to discover their common aspects to take. Happy reading .. 
my dear 
Red Tint ..


1. Oscar Romero


1960 ve 1970'lerde El Salvador ülkesinde Katolik bir rahip olan Oscar Romero ülkedeki insan hakları ihlallerini eleştirerek tepki toplamıştı. Sonunda ülkede süren uzun iç savaşta öldü.

Hükümeti ve ABD'nin askeri desteğini eleştirdikten sonra rahip olduğu katedralin yakınlarındaki bir şapelde vurularak öldürüldü. Cinayeti işleyenler olarak Amerika'da eğitim görmüş iki El Salvadorlu'dan şüphelenildi. Ancak cinayetin sırrı çözülemedi.



2. Olof Palme


1982-1986 arasında İsveç Başbakanlığı yapan Palme, İsveç'ten tüm nükleer santrallerin kapatılmasında rol oynadı. 1982'de başbakan olduktan sonra sosyal ekonomi politikalarını uyguladı. Avrupa'nın güvenlik politikasındaki sivri dili ile tepki topladı.

Eşiyle birlikte gittiği sinemadan evine dönerken vurularak öldürüldü. Hem katilin kimliği, hem de Olof Palme'yi neden öldürdüğü bir muamma olarak kalmaya devam ediyor.



3. Kutudaki çocuk


1957'de 4 ile 6 yaşları arasında olduğu tahmin edilen bir çocuğun cesedi battaniyeye sarılmış ve bir karton koliye konulmuş şekilde ABD'nin Philadelphia şehrinde bulundu. Üstünde birçok yara bulunan çocuğun parmakları da kesilmişti.

Çocuğun saçları cinayetten kısa bir süre önce kesildiği anlaşıldı. Cinayetten önce çocuğun temizlendiği ortaya çıktı. Ama çocuğun yüz ve ayak bölgelerinde aynı zamanda oluştuğu ortaya çıkan yaralar da vardı. Tüm DNA araştırmalarına rağmen cinayeti işleyen bulunamadı.



4. Jack the Stripper cinayetleri


'Soyucu Jack' lakaplı gerçek kimliği açığa çıkarılamayan seri katil 1964 ve 1965'te Londra'daki seri cinayetlerden sorumlu. Kurban seçimini Karındeşen Jack'ten ilham alarak yapan Jack'in kaç cinayete karıştığı bilinmiyor. Tek bilinen kurbanlarını soyup öldürdüğü...

Kimliği bilinmemesine rağmen cinayet romanı yazarı Donald Rumblelow katilin intihar etmiş bir genç erkek olduğunu yazdı. Bu genç adam cesetlerin çıplak bırakıldığı cinayetlerden sorumlu tutulmasına rağmen cinayetleri işlediği asla kanıtlanamadı. Suçlanan genç adam "acılara daha fazla dayanamıyorum" notunu bıraktıktan sonra intihar etti.


5. New Orleans baltacısı cinayetleri


1918'de bakkal işleten İtalyan Joseph Maggio ve karısı evlerinde uyurken doğranarak öldürüldü.Soruşturmada polis katilin kullandığı kanlı baltayı buldu. Katilin evdeki hiçbir değerli eşyaya dokunmamış olması polisleri şaşırttı. Bulunan en önemli kanıt, katilin tebeşirle yazdığı nottu.

Bu olaydan bir ay sonra neredeyse kopya bir cinayet daha gerçekleşti. Bir başka bakkal Annie Bossumer yatağında kan içinde bulundu. Baltacının 8 cinayet işlediği tahmin ediliyor. Buna karşın tek şüpheli olarak görülen Joseph Mumfre'yi suçlayacak yeterince kanıt yoktu.



6. JonBenet Ramsey Cinayeti


6 yaşında bir kız çocuğu olan JonBenet Ramsey ABD'nin Colorado eyaletinde anne-babasının evinin bodrumunda ölü bulundu. Ramsey cinayeti soruşturmanın uzunluğu ile medyadan büyük ilgi gördü. Birçok duruşma gerçekleşmesine rağmen olay çözülemedi.

2003'te polis Ramsey'in iç çamaşırından bir DNA tespiti yapmayı başardı. DNA FBI'a gönderilmesine rağmen milyonlarca örnekten hala bir eşleşme sağlanamadı. Davayla ilgili müfettişler haftada bir DNA eşleştirmesi üzerinde çalışmaya devam ediyor.



7. Kara Yıldız Çiçeği


Filmlere de konu olan bu esrarengiz cinayete 22 yaşındaki Elizabeth Short kurban gitti. Lakabı Black Dahlia(Kara yıldız çiçeği) olan Short, 1947 yılında vücudu ikiye ayrılarak öldürüldü. Cinayete olan medya ilgisi, soruşturmayı sekteye uğrattı.

60 kadar kişi katilin kendisi olduğunu iddia etti. Soruşturma ilerledikçe katilin kendisi olduğunu iddia edenlerin sayısı arttı. Cinayet, Karındeşen Jack'ten sonra katillere en çok ilham veren cinayet olarak görülüyor.



8. Andrew ve Abby Borden


1892'de Andrew Borden seyahatten geri döndüğünde evinde küçük bir uyku çekmek istemişti. Öğle saatlerine doğru kızı babasını kafasına sivri bir alet saplanmış şekilde ölü buldu. Üst katlarda ise Andrew'un eşi Abby ölü bulundu.

Daha sonra polis Andrew Borden'ın kızı Lizzie'nin prusik asit satın almaya çalıştığını ortaya çıkardı.Evin hizmetçisi Bridget Sullivan'ın da elinde bir paketle evden çıktığı görülmüştü. Lizzie tutuklandı ama delil yetersizliğinden salındı.



9. Zodyak




Zodyak katilinin bilinen 5 cinayeti var. 4 erkek ve 3 kadın da Zodyak'ın elinden canlı kurtuldu. Daha birçok cinayet bilinmeyen Zodyak katili ile ilişkilendirildi. Zodyak cinayetleri, Hollywood filmlerinin de favori konularından biri oldu.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Özlüyorum, farkındayım. Ama geri gelsin istiyor muyum? Bilmiyorum. Sesini duymak istiyorum ama arasa cevap verebilecek miyim, bilmiyorum. Ko...