17 Haziran 2014 Salı

Guinness rekorlar kitabına giren Türkler ...The Turks entered the Guinness record books ?


1. Cem Karabay, tüplü dalış ekipmanlarıyla 135 saat 2 dakika 19 saniyelik sualtında kalma rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi..



.
2.İzmit'te düzenlenen Pişmaniye Festivali'nde üretilen 1040 metrelik pişmaniye "dünyanın en uzun pişmaniyesi" ünvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı


3.Konya'da bir çanta firması Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi de başaran 6 metre 30 santimetre boyunda ve 900 kilo ağırlığındaki dev çantanın tanıtımını yaptı.


4.Emekli Su Altı Timi (SAT ) komandosu, judo, su altı, parasut, jımnastık, halter ve yuzme şampiyonu Namık Ekin, su altında 24 saatte 34 bin 800 metreden fazla yüzerek, Guinness dünya rekorunu kırdı.

5. Erkek kuaförü Ercan Buyruk, bir günde 360 kişiyi traş ederek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

6.Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için bir alışveriş merkezinde ütü yapan Kemal Gökgül, 42 saat sonunda 464 parça eşya ütüleyerek rekorun sahibi oldu.


7. kKonya'da ayakkabı ustası Zahit Okurlar tarafından imal edilen 455 numara ayakkabı, dünyanın en büyük ayakkabısı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.


8.Kayseri'de bin 740 kilogram ağırlığında tek parça üretilen sucuk, 'Dünyanın en büyük sucuğu' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.



9.Mehmet Özyürek, 8,8 santimlik uzunluğundaki burnu ile "Dünya Altın Burun Şampiyonu" olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi. 


10.'Dünyanın En Kısa Kadını'' Elif Kocaman ile ''Dünyanın En Uzun Adamı'' Sultan Kösen, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiler. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Özlüyorum, farkındayım. Ama geri gelsin istiyor muyum? Bilmiyorum. Sesini duymak istiyorum ama arasa cevap verebilecek miyim, bilmiyorum. Ko...