6 Mayıs 2015 Çarşamba

GEZELİM GÖRELİM..

Merhaba sevgili arkadaşlar ,
Uzun zamandır ne yazabilmekteyim ne de sizleri takip edebilmekteyim . Klasik yoğunum sendromlarından işte. Bir de bu zaman içerisinde yurt dışına çıktım ve bu güzel anılarımı ve tecrübelerimi sizinle paylaşmak istedim.
Öncelikle baya uzaklara gittim İtalya'nın Roma , Napoli , Vatikan , Floransa şehirlerini gezdim.
İtalyan erkekleri çok yakışıklı değil ayrıca ( varsa bile Milano taraflarında ) kibar millette değiller.
Çok turistik bir bölge olduğu için sıkılmışta olabilirler.Genel yargı yapmamak lazım. Öncelikle euro geçtiği için 3-0 mağlup başlıyorsunuz maddi anlamda. Kısa bir örnek 1 su 2 euro yani 6 TL Türkiye^de 0,50 kuruş siz hesap edin. Ama kesinlikle hayatınızda gidip görüp pişman olmayacağınız bir yer. Ayaklı bir müze gibi etrafta surlar , çeşmeler , anıtlar , dokular , tarihi binalar . İnsanlar resmen korumuşlar oturdukları evi müthayite vermemiş korumuşlar . Residans yaptırmamış ağaçlarını kestirmemişler . Bilmem aldınız mı sosyal mesajı :)

İlk olarak Roma'yı keşfettim. Ya anlatılmaz yaşanır . Oturup sokağa insanları seyretmenin ayrı bir hazzı var. Size farklı bir bakış açısı , farklı bir tecrübe katıyor.İlk yediğin şey dilim pizza. Şimdi içinde domuz eti ya da domuz yağı var mı diye tereddüt ediyorsunuz.
Pizzalarının hamuru sert ama lezzetli. Ayrıca sadece mozeralla yiyebiliyorusunuz. :)
Akşamına bir güzel Sant Eustachio Meydanında spagetti yedim. Kesinlikle muhteşemdi.Makarnalarını bizim gibi hamur olana kadar haşlamıyorlar ve soslarına diyecek yoktu.Daha anlatacağım birçok güzellik var ama yetmez bu sayfalar duyguların tarifine.

1 mayısta Dünyaca tatil olduğu ve İtalyanlarda milliyetçi olduğu için Pompei' ye gitmeye karar verdim. Aksi halde yürüyüşler vardı ve birçok yer kapalıydı. Pompei'ye giderken ki hissettiğim yolculuk Çanakkale'den Balıkkesir 'e izlediğim manzara ile eş değerdi. Her yer yeşillikti. Vardığımda öncelikle yemek yedim . Napoli pizza kenti olduğu için kocaman bir pizza söyledim ve abartısız kenarlarını bile yedim . Ardından tadım olarak makarna ve kalamar tattırdılar. İtalyan bir gitaristin eşliğinde keyifliydi. Pompei'nin içine girdiğimde orada 500 yıl önce yaşamış insanların ne denli ölümleri hepsini tüylerim diken diken gezdim. Ve birçok resim çektim . En çok enteresan olan bir yer ise genel ev sokaklarıydı. Pompei liman şehri olduğu için birçok insanın geçim kaynağı genelevlerde çalışmakmış. Ve acayip rahat bir cinsel yaşamları varmış . Menü seçimi gibi duvarlarda resimler var hangisini istiyorsan ona göre bir fiyatı varmış. Ve içerler de taştan yataklar ve değişik girinti çıkıntılar var .:) Görmeniz lazım.
Sokaklarda erkeklik organının kocaman betondan yapılmış , güç göstergesi gibi dikmişler meydana.Bazı milletler bu yüzden gazaba uğradıklarını söyleseler de ne kadar gerçek bilinmez.
Oradan çıkıp Napoli'nin merkezine gittim. Kentin girişi oldukça kirli ve vasat görüntüler vardı. Bir ara cadde kenarında işeyen bir adam vardı. Hiç istifini bozmadı valla :)
Binalar çok büyük eski ve hep birbirine bitişik çamaşır asılıydı. Ama her bina da çamaşır asılıydı. İç kısımlarında yerlere ürünler sermiş siyah adamlarla doluydu. Denediğim tatlardan limoncello acayip güzeldi.

Bir sonraki yer Floransaydı. Kaldığım otele uzaklığı 240 Km yani bir Ankara kadar vardı. Ama kesinlikle gitmeme değerdi. Beğendim en çok kendimi yabancı hissettiğim yerdi. O kocaman şaheserler , tablolar (hepsi nü ) , heykeller ve kliseler , at arabaları ve havanın biraz karanlık olması gözümde çok farklı bir yer kılıyordu. Burası diğer yerlere göre daha pahalı bir yerdi. Genellikle çocuk yapmak yerine küçük cins köpekler alan aileler yaşıyordu. Kokoşlardı ve asillerdi. Yorulduğumu hissettiğim bir anda Ponte vecchio ve oltrarno caddesinde bir kaldırıma oturup yine insanları seyrederken bir adam yaklaştı yanıma. Önce çok hızlı İtalyan'ca konuştu ve konuşmasının bitmesini bekledim. Sonra güldüm ve ona İtalyan'ca bilmediğimi söyledim. Sonra bana 2 tane bileklik hediye etti . Onların oralılara benzediğimi söyledi yani ( brezilya ) sonra ondan bir bileklikte ben satın aldım. Ayak üstü muhabbet etti benimle ve çantasından iki parça birisi fil diğeri kaplumbağa süs eşyası çıkarttı . Onları da hediye etti ve birbirimize iyi şanslar dileyip ayrıldık. Benim için farklı bir deneyimdi .Cafe Gilli de bir kahve ve tiremusu yiyerek yola koyuldum .

San Pietro , Vatikan , Castel kasabası ve birkaç İtalyan köylerini ve göl bölgelerini de gezdim. Her şey muhteşem ve güzeldi. Sizlere tavsiyem tabi ki gidin ve bu güzel deneyimleri sizde yaşayın. Şu yazdıklarım yaşadıklarım ve hissettiklerimin yanında pirinç tanesi kalır. Bir çok resim çektim ve bazılarını sizinle paylaşmak istedim. Şimdiden iyi seyirler . Sevgiyle kalın.


























8 yorum:

  1. Resimler çok güzel , herşeyden önce farklı bir kültürü görme fırsatın oldu ve bu bakış açın çok faydalı olacak.. Kur farkı gerçekten etkilemeyecek gibi değil.. Bu arada lütfen alışveriş te yaptığını söyle , oraya kadar gidip birşeyler almamak olmaz:)

    YanıtlaSil
  2. Elbette paramın yarısını bir çanta ve ayakkabıya harcadım :D
    Daha çok yedim içtim ve tatdım. Muhteşemdi herşey.

    YanıtlaSil
  3. Ben de temmuzda gidicem İtalya' ya yazıyı okuyunca heyecanlandım. Ayrıca fotoğraflar da harika;)

    YanıtlaSil
  4. Vay be mimariye bak ne güzel, ortam güzel, hayat güzel :))

    YanıtlaSil
  5. Temmuzda çok sıcak olur ama tadını çıkart iyi bir seçim olur. Bir çok resim daha var ama bunlar küçük bir kısmı daha da muhteşem yerler var. Sana tavsiyem makarnalardan lazanya 'yı mutlaka dene .

    YanıtlaSil
  6. Ortam her türlü güzel ya :)

    YanıtlaSil
  7. yazı da hoş fotolar da. ya en çok da şu köprü nehir göl olan yerler ne güzelmiş. doğa yani. turla mı gittin yaaa :)

    YanıtlaSil
  8. Turla gidip free dolaştım. Turla herşey kısıtlı olabiliyor. :)

    YanıtlaSil

Özlüyorum, farkındayım. Ama geri gelsin istiyor muyum? Bilmiyorum. Sesini duymak istiyorum ama arasa cevap verebilecek miyim, bilmiyorum. Ko...