17 Mart 2015 Salı

İSTANBUL'UN KABADAYILARI VE METRESLERİ...

                                                 




                                                   ---- ARAP HÜSNÜ ----

Arap Hüsnü 'Heyüla gibi, iri yarı, gece insanın rüyasına girse korkutacak bir tip' diye anılıp, sağ kulağının kıkırdak kısmının olmaması, sol gözündeki perde ve çenesindeki çukurla dikkat çekiyordu.

Trablusgarp doğumlu, Tophane semtini inim inim inleten insan azmanı için Ömer Ünal şunları söylüyordu: 'Onunla ilk kez Galata merkezinde karşılaştığımda kahvede içki satmaktan gelmişti. Meğer bu onun işlediği suçlar arasında en hafifiymiş. Trablusgarp'tan ne sebeple ve nasıl geldiğini kimse bilmiyordu. Ben ise henüz stajyer polistim. Onun hakkında bildiklerim, o tarihte benden eski olan meslektaşlarımdan duyduklarımdır. Zira onu tanıdığımda yaşı çoktan 45'i bulmuştu. Buna rağmen Tophane civarında kendisinden çok genç olan külhanları sindirmişti. İsmini duyurmaya başladığı zaman Salı Pazarı'nda iki kişiyi, Arap yapısı kaması ile öldürmüş fakat delil yetersizliğinden yakasını kurtarmıştı. Polis yakasına yapışmak için fırsat kollasa da Arap Hüsnü açık vermiyordu. Cumhuriyetin ilanıyla Arap Hüsnü'nün de defteri dürüldü. Hükümetin 28 Mayıs tarihli kararıyla hudut dışı edildi.
---- KONYALI OSMAN -----

1887 Konya doğumlu ...Sağ kolunun iç tarafında büyükçe bir şişlik vardır...Yıllarca etrafına kan kusturan bu adamın ölümü de kan kusarak olmuştur...

---  PİÇ ARDAŞ  ---

Piç Ardaş (1886) Sivas doğumlu , İstanbul'a gelip Üsküdar'a el koydu ve Manavcı Ali'yi öldürdükten sonra istediğini alıp Üsküdar'ın tek hakimi oldu . Söylentilere göre girdiği düellolar en az 1 saat sürüyormuş .

---  ŞIK MANOL ---

Tokat doğumlu Şık Manol ünlü İstanbul kabadayıları arasında adam öldürmemiş tek kişi ünvanına sahiptir.Çıkan kavga ve düellolarda da silah kullanmayan Şık Manol sadece kafasını ve yumruğunu kullanırdı. Ayrıca şık giyinen bir kabadayıdır.

---  ODASELI KOSTİ  ---

Yunanistan doğumlu Odesalı lakaplı Odesali Kosti Taksim'e kadar bütün mekanların harcını toplayarak yiyor ve arkasından hiç ip ucu bırakmadan kayıplara karışmaktadır. Başı sıkışınca da İşgal polislerinin yardımı ile paçayı sıyırmaktadır. Odesa sağ kolunun iç kısmında eli makalı bir kız resmi ve sol kolunda iki çiçek ortasında bir haç ve ''m'' harfi bulunan dövmeleri bulunmaktadır.''M'' harfi ise metresi olan Mari 'nin adını simgeliyordur.



----  KESİK NİKOLA ---

1849 İstanbul doğumludur. Yanağından gözüne kadar uzanan büüyk bir bıçak yarası izi bulunmaktadır.


            SON OLARAKTA KADIN BİR KABADAYI EKLEMEK İSTİYORUM...
                       ----BALTALI HANI ( İLK KADIN KABADAYI )----
İstanbul'un varoş semtlerinden birinde yaşayan ve bir kabadayının sevgilisi olan Hanzade isimli bu kadın belki de ilk kadın kabadayı ünvanına sahiptir.12 yaşında oğlunun bir gün ortadan kaybolmasının ardından telaşlanan kadın oğlunu aramak içim yollara düşeceği vakit kabadayı sevgilisi tarafından vazgeçirilir. Sonraki denemesinde yine aynı şey olur. Bunun üzerine Hanzade erkek kılığına girerek sevgilisini takip etmeye başlar.Sevgilisini gece naralara atıp haraç topladıktan sonra bir hamamda geceyi sonlandırdığını fark eder. İçeri girdiğinde , oğlunu bir '' hamam oğlanı '' olarak görür.  Hamamı yakmak için bulunan odunların yanındaki baltayı kapmasıyla sevgilisi dahil 21 kişiyi öldürür.

Oğlunun alıp kanlar içinde mahalleye dönmesiyle birlikte 17 ay boyunca semttekilere kan kusturur. Bir müddet sonra haraç ve baltayla adam öldürmek suçlarından yargılanıp kurşuna dizilerek öldürülür.











9 yorum:

  1. yeni mi öğrendiniz bunları :)

    YanıtlaSil
  2. Evet yeni ilgimi çekti . Sizin için bir sorun mu teşkil etti Karan Çelebi :)

    YanıtlaSil
  3. kadın kabadayıların metreslerini bulursan! OHA HABER olur :))) Bulur musun?

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel yazı olmuş, tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Sağlam bir post olmuş. Merakla okudum. Şık Manol'a da helal adam öldürmemiş bir ünü var. :)) Vay arkadaş ne hayatlar gelip geçiyor dünyada...

    YanıtlaSil
  6. o kadar güzeldi ki sıkılmadan okudum vay be dedirttin bana helal olsun çok hoşuma gitti post

    YanıtlaSil
  7. Hepinize tşk ederim. Yeni yeni üyeler ve okuyucular ne mutlu etti beni. En kısa zamanda dönüş yapacağım hepinize. :)

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Özlüyorum, farkındayım. Ama geri gelsin istiyor muyum? Bilmiyorum. Sesini duymak istiyorum ama arasa cevap verebilecek miyim, bilmiyorum. Ko...