24 Haziran 2014 Salı

ÇÖZÜLEMEYEN İLGİNÇ TAŞLAR.


Arkeologlar, kıyısı Baltık Denizi’ne bakan İsveç’teki Kåseberga kasabasında bir tepeye yerleştirilmiş 59 dev kayanın sırrını ortaya çıkarmaya çalışıyor.
Denize bakan bir tepede yer alan kayalardan her biri, yaklaşık bin 800 kilogram ağırlığında. Kayalar, bir geminin dış hatlarına benzeyen, 67 metre uzunluğunda bir şekle sahip






Arkeologlar, Ales Stenar (Ales’in Kayaları) olarak bilinen yapının, yaklaşık bin yıl önce, Demir Çağı’nda inşa edildiğini ve bir mezarlık anıtını temsil ettiğini düşünüyor. Ancak yeni bir araştırma, kayaların İskandinavya’da Tunç Çağı'nın yaşandığı iki bin 500 yıl öncesine ait olduğunu ve tıpkı İngiltere’deki Stonehenge gibi, bir astronomik takvim görevi gördüğünü öne sürüyor.

International Journal of Astronomy and Astrophysics dergisinde geçtiğimiz ay yayımlanan araştırmada, Mörner, Ales’in Kayaları’nın bir astronomik takvim olarak nasıl işlev gördüğünü anlattı.
İsveçli bilim insanı ve ekibi, Güneş’ın kış ve yaz gündönümlerinde Ales’in Kayaları etrafındaki belli noktaları aydınlattığını, antik İskandinavların bu şekilde dini ritüellerin tarihlerini veya hasat zamanını belirlediklerini öne sürdü.


Araştırmacılar ayrıca, bir geminin dış hatlarına benzeyecek şekilde dizilen kayalarla Stonehenge’in belli geometrik özelliklerinin uyuştuğunu belirtti. Stohenge’in ne amaçla inşa edildiğine dair günümüzde tartışmalar devam etse de, Mörner her iki antik yapının da dev bir astromi takvimi olduğunu düşünüyor.

Mörner, esrarengiz kayaların, Tunç Çağı’nda Avrupa ve Akdeniz’de gezen ve ticaret yapan bir İskandinav topluluk tarafından inşa edildiğini ve Stonehenge’den ilham alındığını öne sürdü: “Ales’in Kayaları bir takvim. Bunun yanında bize antik İskandinavya, İngiltere ve Yunanistan hakkında da daha önceden bilmediğimiz bilgiler sunuyor” dedi.



İsveçli bir arkeolog ve Fornvännen arkeoloji dergisinin editörü olan Martin Rundkvist, “Kayalardan oluşan geminin bir gök takvimi olduğu düşüncesi akademi çevrelerindeki arkeologlar tarafından destek görmeyen bir teori... Tersine, Ales’in Kayaları özenle inşa edilmiş bir mezarlık anıtı olmalı” diyerek en son araştırmaya karşıt bir görüş belirtti.

İsveç’in kırsal bölgeleri, birçoğu gemileri andıran çok sayıda anıt yapı bulunduruyor. Bu anıtların birçoğu, İsveç’in Demir Çağı’na, M.S 500-1000 yıllarına işaret ediyor. Rundkvist, bu anıtların neredeyse tümünün mezarların yerlerini gösterdiğini savunuyor.

Arkeologlar, Ales’in Kayaları’nın yaşını yapılan ilk karbon tarih saptama yöntemiyle bin 400 yıl olarak belirlemişti. Bu tarih, Mörner’in öne sürdüğü tarihin yaklaşık bin 100 yıl sonrasına denk geliyor.



Rundkvist, dev kaya yapıyı inşa edenlerin de gezici-tüccar bir topluluk olmadığını savunuyor. İsveçli arkeolog, “Ales’in Kayaları”nın, denizci bir topluluk tarafından inşa edildiğini ve dev kayaların öküz, köle, ip, kızak, ahşap kürekler ve basit demir aletler kullanılarak yerlerine konduğunu düşünüyor.

Rundkvist, “Burası Beowulf’un (Konusu Demir Çağı’ndaki İskandinavya’da geçen eksi bir İngiliz destanı) dünyası” diyerek antik yapının eski kültürle olan bağlantısına da değindi.
İskandinav toplumların kültüründe çok önemli bir yer tutan gemiler, önemli insanların mezarlarını işaretlemek için inşa edilen anıtlara da ilham vermiş olabilir. Ales de, İskandinav folkloruna göre, Ale adındaki bir kralın mezarını gösteriyor. Rundkvist, bu bulgulara dayanarak, Mörner’in, “hiçbir kanıtı olmayan bir bir teoriyi savunduğunu” belirtti.

Stonehenge... İngiltere'nin en ünlü tarihi yapılarından biri. Yapının ne amaçla ve nasıl inşaa edildiği hala bir sır. Rusya Federasyonu'na bağlı Başkortostan federe cumhuriyetinde bulunan benzeri (Uçalı buluntuları) ise bu tür yapıların gizemini bir kat daha artırıyor...



----------------------------------------------------------------------------------------------------



İngiltere'deki Salisbury Düzlüğü'nde eskiden dinsel törenler için kullanılan ve Kelt rahiplerinden oluşan bir sınıf olan Druidlere atfedilen büyük taşlardan oluşan bir çember vardır. Druiler'in bu taş çemberini kullanmış olması mümkünse de, başlangıcı İngiliz Adaları'ndaki Neolitik insanlara kadar uzanmaktadır. 




Bilinenler buranın MÖ 2300 yıllarında inşa edilmeye başladığı yönünde. Yapı, keskiyle yontulmuş, düzgünleştirilmiş ve dışarıdan yerel bölgeye taşınmış, dik konumundaki 30 taştan (bunlardan halen 17'si ayaktadır) oluşur ve kavisli hale getirilerek dik duran taşlarin üzerine yerleştirilen lento(kiriş) taşlarını içerir. Böylelikle çember şeklinde kapı boşlukları oluşmuştur




Stonehenge'in çemberi bölen ve yapının girişinden geçen ekseninin yaz dönencesindeki (21 Haziran) gündoğumuna doğru konumlandırılmış olması, buna karşılık, yakındaki İrlanda'da yaklaşık olarak aynı zamanlarda inşa edilen Newgrange anıtının kış dönencesindeki (21 Aralık) gündoğumuna yöneltilmiş olması ilginçtir.



Daha önceleri güneş-uzay gözlemevi, güneş saati veya ufo iniş yeri olabileceği idda edilen Stonehenge, 500 yıl boyunca mezar alanı olarak kullanılmış.




Ayrıca yapının yapılış amacı son araştımalarla tam çözülemesede biraz daha netlik kazanmıştır.


19 Haziran 2014 Perşembe

DÜNYANIN GİZLİ TARİKATLARI


İlluminati ;

Ingolstadt Üniversitesinde kilise yasası profesörü olan Adam Weishapt tarafından 1776 yılında kurulan Illuminati, gizli cemiyetolarak bilinirken zamanla Illuminati olarak adlandırılmıştır. Amaç, eşitlik ve özgürlük içeren ahlaki bir rejim yaratmaktır. Fkata, 1785 yılında tehdit içeren bir topluluk olarak kabul edildi. Modern komplo teorisyenlerine göre bu örgüt şu anda dünyayı yönetmektedir. Bünyesinde olan kişiler dünyanın en önemli kişileridir.





Golden Dawn Tarikatı ;

Viktorya dönemi spiritüalist çılgınlığı yaşanmıştır. 1887 yılında kurulan Altın Şafak Hermetik Tarikatı, kabala , astroloji, büyü ve doğa üstü varlıklar ile çalışan bir tarikattır. En parlak döneminde modern bir düzen ile Amerika’yı kurduklarını söylerler. Bu tarikatın halen faaliyetlerini götürdüğü söylenir.







Tapınak Şövalyeleri ;

İlk Haçlı seferi sırasında şövalyelerin organize olması ile başlayan tarikat, hızla yükselmeye başladı. Politik ve mali açıdan güçlü olma nedeni ile Fransa Kralı tarafından bir tutuklama kararı çıkmasına neden olmuştur. 12 mayıs 1314 yılında Templar isimli büyük ustası idam edildi. Fakat, pek çok kişi gizli bir hazine ile yeraltına indiklerine inanır. Özellikle Masonların onlara gizli bir destek verdiğine inanılır. Halen bu tarikatın var olduğu söylenir






Bacchanalians ;


Klasik Roma’da bulunan gizem kültünün en eski tipi olan Bacchanalians, Bacchus diye bilinen tarikat şarap tanrısına tapıyordu. Biz insanların ilkel kısımlarını onaylayan inanan ve kutlama ayini yapan bu tarikat, inanılmaz vahşi toplantılar yapıyordu. Suça teşvik edilen insanlar gruplar halinde ölüyorlardı. Zamanla, Roma İmparatorluğu tarafından yasaklanan tarikatın uzun yıllar gizli bir şekilde faaliyet gösterdiği düşünülür




Molly Maguires ;

18. yüzyıl İrlanda’sında başlayan tarikat, 19. Yüzyılda Pennsylvania’da tekrar ortaya çıktı. Bu gizli topluluk, ülke ekonomisine egemen maden şirketlerine odaklı çalıştı. Hatta madenlerde ölen ve yaralanan işçilere bağışlar yapar. Bugün halen bu topluluğun maden şirketlerine karşı yürüttüğü gizli çalışmaların olduğu söylenir.








Big Firmament ;
1700’lerin sonlarına doğru devrim ateşi tüm Avrupa’yı sarmıştı. Alman, Fransız ve İtalyan devrimcileri bir araya getiren bir komite kuruldu. Almanca ve Fransızca bağlantılar incelendiğinde 1816 yılında Gioachhino Prati, Carl Follen ve Wilhelm Snell ortaklığında kurulan Big Firmament teşkilatı aydınlandı. Bu teşkilatın 1820’lerde dağıldığı söylense de halen gizli gizli yollarına devam ettiklerine inanılır.



Carbonari ;
Carbonari, 1806 yılında Sicilya’da doğdu. Masonlar gibi dağınık, küçük bağımsız hücresel bir sistem kurdu. Vatansever, yabancı kontrolünden kurtulan bir ülke arzusu taşıdılar. 1820-21 yılları arasında ayaklanmaları organize ettiler, anayasal bir monarşi için Kral Ferdinand karşısında savaştılar. 1821 yılında papa Pius tarafından resmen kınandılar. Bu tarihten sonra sırra kadem bastılar ve kimse onlar hakkında bir şey duymadı.




KADIN KISKANIRSA NE YAPAR PARÇALAR

Merhaba Dostlar,
Bugün evden işe gitmek için yola koyuldum ve rutin aynı saatte aynı otobüse bindim. O kadar kalabalıktı ve sıcaktı ki insanlar vıç vıç ya yemin ederim bıktım valla anlatırken bile içim daralıyor .Neysem bir şekilde dolup boşalıyor dolup boşalıyor.Oturdum bir şekilde ve insanları , kadınları gözlemleyeme başladım. Hem cinslerimden hoşlanmıyorum aman yanlış anlanmasın .
 Aklıma takılan bir takım şeyler var hayatlarında bir başka kadın varken aranan kadınlardı. Acaba onlardan ne kadar fazladır. Bir arkadaşımın ( baran ) istatistiklerle kafayı bozması gibi istatistiklere aldığım zaman inanın çok fazladır.
Eski sevgileri tarafından hala arananlardan mısınız ? Yoksa eski sevgilerini arayanlardan mı ?
Ya da eski sevgilinizin hayatında birisi olmasına rağmen arananlardan mı ?????





Konuyu aslında kıskançlık olarak ele almak istiyorum.
Bir kadının ne kadar da ben kıskanmam , kıskanç değilim , o da ne ki dediklerine bakmayın. Bir kadının kendine ne kadar da güveni olursa olsun için de mutlaka bir duygu vardır. Bu genelleme istatistiğidir . Aşk ilişkilerinde , evlilikte , arkadaş ortamında , okulda , herhangi bir kafe de , otobüste....betimlemeleri çoğaltabilirim.





Bazı kadınlar var ki ; hayatında ki erkeğin bir cep telefonunu kurcalamayı bıraksın eline bile almazlar .Nasıl becerirler bilemiyorum. Benim kıskançlık boyutum aşağıda ki resimde ki gibi .....




Benim sevgilim bırak telefonuna şifre koysun canına okurum.Bunun ona olan güvensizlikle ilgili değil kadın iç güdüsüdür. Benim güdümdür ulannn..:) Şuan ki devrimiz biz yeni jenerasyon olarak internette yaşayan sanal ölüleriz..yani facebooktu , twitter dı , instg , fourq,....ohoooo ve şöylede bir durum var ki herkes istediği herkese ulaşır oldu . Nerde o utanmalar nerde o bakışmalar demiceğim ama karı kızı düşürmek ya da adam erkek düşürmek çok kolay. Bu da yaşanan aşkların zedelenmesin de önemli bir rolü var . 
Benim sevgilim eski sevgilisini takip edemez. 
Benim sevgilim bir kadının ( tanımadığım ) resmini bile beğenemez.
Benim sevgilim ben yokken eski sevgilisi arayamaz ( ya o kız onu aramasının resmini çekip elinde delil olarak kullanıyorsa what happened ??? )
Benim sevgilim twitter da karı kızla yazışamaz.
Benim sevgilim sadece bana aittir.Bitti..

Sanırım bu düşüncelerim yüzünden hala bir sevgilim yok ya :):):):)
Bu en son yazdıklarımı bazıları üzerine alınsın diye yazdım..Bunları yapan biriyle birlikte isen zaten senin sevgilin değildir o..o arayış içinde ya da eskiye olan özlem içerisindedir tatlım , şekerim , böceğim..bil bunları da zamanını boşa harcama..ya da hayaller kurma..git babanın bahçesinde domateslere gübre ve ki daha çok verim alasın hayattan ve hasılattan..hadi esen kal ve esen kalın...Her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsa..!!!!!!

17 Haziran 2014 Salı

Guinness rekorlar kitabına giren Türkler ...The Turks entered the Guinness record books ?


1. Cem Karabay, tüplü dalış ekipmanlarıyla 135 saat 2 dakika 19 saniyelik sualtında kalma rekorunu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi..



.
2.İzmit'te düzenlenen Pişmaniye Festivali'nde üretilen 1040 metrelik pişmaniye "dünyanın en uzun pişmaniyesi" ünvanını alarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı


3.Konya'da bir çanta firması Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi de başaran 6 metre 30 santimetre boyunda ve 900 kilo ağırlığındaki dev çantanın tanıtımını yaptı.


4.Emekli Su Altı Timi (SAT ) komandosu, judo, su altı, parasut, jımnastık, halter ve yuzme şampiyonu Namık Ekin, su altında 24 saatte 34 bin 800 metreden fazla yüzerek, Guinness dünya rekorunu kırdı.

5. Erkek kuaförü Ercan Buyruk, bir günde 360 kişiyi traş ederek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

6.Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için bir alışveriş merkezinde ütü yapan Kemal Gökgül, 42 saat sonunda 464 parça eşya ütüleyerek rekorun sahibi oldu.


7. kKonya'da ayakkabı ustası Zahit Okurlar tarafından imal edilen 455 numara ayakkabı, dünyanın en büyük ayakkabısı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.


8.Kayseri'de bin 740 kilogram ağırlığında tek parça üretilen sucuk, 'Dünyanın en büyük sucuğu' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.



9.Mehmet Özyürek, 8,8 santimlik uzunluğundaki burnu ile "Dünya Altın Burun Şampiyonu" olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi. 


10.'Dünyanın En Kısa Kadını'' Elif Kocaman ile ''Dünyanın En Uzun Adamı'' Sultan Kösen, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiler. 





İSTANBUL' DA YAŞAMAK ....Living in Istanbul ???


   İstanbul'da yaşamak herkesin farklı düşüneceği  , farklı algıladığı bir ülkedir aslında.
Benim ülkem de çok olumlu şeyler yok mesela..
Bir kere burada yaşayabilmek için çalışmalısın..bir çoğu karıntokluğuna hatta
Her gün erken uyanıp , her gün aynı saatte aynı otobüse tıka basa binmelisin ki işe geç kalmayasın..
O otobüsün içerinde ya da metro , tramvay hiç fark etmez insanlarla iç içe , yakın temas içerinde  ki ; sabah sabah ağzı kokanı dersin , ter kokanı mı dersin , gözleriyle taciz edeni mi dersin , oturmak için milli atletler gibi ite kalka  koşanı mı dersin  de dersin bunları örneklerini çoğalta biliriz..
Hadi bunları geçtim ..iş yerine araba mesafesi 30 dklık uzakta ama 70 dk da gitmeye ne dersiniz..trafik insanı sinirli de yapar streste yapar , adamı çile den çıkarır..İnanın buradan kurtulmak için her gün dua ediyorum..





   Everyone will think differently, live in Istanbul, is a country where different perceptions, actually. 
Not many positive things in my country for example .. 
Once you must try to live here .. even to the most karıntoklug 
Wake up early every day, every day at the same time you should ride the same bus to cram're staying late at work .. 
It includes the bus or the metro, tram makes no difference to mingle with people, in close contact provides that; morning, mouth smells of the course, sweat smelling Does course, with the eyes harassing the course to sit for national team athletes as it stands runs to Have course of the lesson these instances replicate to know .. 
Come on, they crossed .. work place car distance 30 dklık away but 70 minutes in, how do you say .. the traffic of people on edge makes stress makes man suffering from subtracts .. Believe me get out of here every day to pray ..




İstanbul'da gerçekten yaşayabilmek için yüksek standartlara sahip olmasın ki tadını çıkartasın..
Hee bu diğer insanların eğlenemeyeceği anlamına tabi ki gelmiyor , arkadaşlarına ve ortamına bağlı,
Benimde bu ortamım olmadığı için çok arkadaşım var ama yine de bu şehir beni yoruyor....
Bu şehirde ne hayatlar biliyormusunuz...
Henüz lise de gözüm açılmamışken part-time bir yerde çalışıyordum..Bir AVM idi 
Öğlen yemeklerinde genelde yanlız oturur..insanları gözetlerdim..ve kendimce insan tahlili yapmaya çalışırdım..
Şuanda da anlıyorum ki insanların mutsuzluğu ya da mutluluğu yüzlerine yansıyor..
Eşiyle tartışması , kocasıyla didişmesi , sevgilisi yanında olduğu halde başka birilerini kesmesi , sevgilisi ile otururken gereksiz kıskançlıkları..çocuğunun ağlayarak istediğini elde etmesi gibi..


I have high standards to live in Istanbul not really enjoy it .. you're 
Hee fun that other people can not, of course, does not mean, friends and depending on the environment, 
Because I have it in my environment I have many friends but still wears me out of this city .... 
Do you know what lives in this town ... 
Yet somewhere parttime high school when I was working in my eyes unopened .. an AVM di 
Usually sits alone at lunch .. I was spying on people .. and I've tried to make people assays .. 
I understand that at the moment of sadness or happiness of the people is reflected in the face .. 
Discussion with his wife, bickering with her husband, lover, although it is next to someone else to cut, sits with her boyfriend unnecessary jealousy .. like child's crying to get what you want ..



  İstanbul'un diğer bir yüzü ise arka sokaklarında dönenen illegal hayatlar var..Bu insanları eleştirmek yanlış olur çünkü bu insanlar sürünerek hayatta kalmaya çalışan ya da yaşamayı böyle kabullenmiş kişiliklerdir..
Sokak aralarında uyuşturucu satan..mı ? Hayatını erkekler ile birlikte olarak kazanan ve  çocuğunu okutmaya çalışan kadınlar  mı ? Tefecisinin gecekondu mahallerinde ahkam keserek dolaşmaları mı ? Gazinolarda escorluk yapanlar mı ?
Sevgilisi ile her gün uyuşturucu içen ama ailesi orada okuyor sananlar mı ? 

Istanbul is another side of life in the back streets of returning illegally .. It would be wrong to criticize people because these people trying to survive by crawling or people are lapping it up live .. 
Do alleyways selling drugs ..? The lives of men and women working together winners and children to read me? Navigating in the shanty towns of Jew ahkam for cutting? Does that escorluk in casinos? 
Every day with dear family smoke, but there are some who think reading me?





İstanbul'un büyüsüne kapılmamakta mümkün değildir aslında ama bunu hangi açıdan baktığın da önemlidir.
Muhteşem güzellikleri olan , baktığın zaman hayran kalacağın ve hiç gitmek istemeyeceğin bir yerdir bazen..tabi güzelliklerini kıstas aldığın zaman...hele birde vapurda yolculuk yapmak kadar ki bu benim en sevdiğim bir şeydir..Martılara simit atmak ki millet olarak biz öğrettik..:) 

Vesselam ben şunu söyleyebilirim ki şafak vakti yakındır..Koca bir şehri bırakıp gitmek gerçekten de metropole alışmış biri olarak hiçte zor olmacaktır . Size burada yaşayanlara veya yaşamak isteyenlere , sevenlere sevmeyenlere ( cengiz kurtoğlu'nun şarkısına benzedi :)) ) başarılar dilerim..
Sevgilerimle.


It is impossible not to fall under the spell of Istanbul, actually, but when you look at it in terms of what is important. 
Gorgeous beauty, which when you looked amazed and we never want to go somewhere so that is sometimes needed .. beauty yardstick when you get ... especially one in the steamboat trip up these my favorite is one thing .. Seagull bagel throw that as a nation we have taught ..: ) 

As a resault ,I can tell you this .. it is close to a big city at dawn, leaving no go really well in the metropolis as one accustomed to will olm. You live here or those who want to live, not love those who love those (ali Kurtoğlu resembled the song :))) I wish you success .. 
Love you.







13 Haziran 2014 Cuma

BİLİNMEYEN İLGİNÇ GERÇEKLER.

Merhaba Arkadaşlar,
Benim ilgimi çeken , sizlerinde merak edebileceği yararlı bilgileri araştırmak gerçekten çok eğlenceliydi.Zevkle okumanızı ve yaralı bilgilere sahip olmanızı arzu ediyorum.Gününüz güzel geçsin..

-Otomobil sayısı insan sayısından 3 kat daha hızlı artıyor.




- Doğum gününüzü en az 9 milyon kişiyle paylaşıyorsunuz.




- Bir bardak sıcak su, buzdolabında soğuk sudan daha çabuk donar.




- Dünyada bir yılda gerçek paradan daha fazla Monopol parası basılıyor.




- Eksi 90 derecede nefesimiz, havanın ortasında donar ve düşer.







- Vücudumuzdaki tüm damarları uç uca ekleseniz 19 bin 200 kilometre eder.






- Çin'de İngilizce konuşan kişi sayısı Amerika'dan daha fazladır.



- Elma, soğan ve patatesin tadı aynıdır. Fark sadece tamamen kokularından kaynaklanır. Aslında hepsi tatlıdır.







 Eğer aynı zamanda aksırır, hıçkırır ve gaz çıkarırsanız, patlarsınız.


- Aşık olduğumuzda beynimiz "phenylethylamine" üretir. Bu kalp atışınızı hızlandırır ve sizi mutlu yapar. Bu kimyasal madde çikolatada da vardır.





- Uzayda yerçekimi olmadığı için astronotlar ağlayamaz. Çünkü gözyaşı aşağı düşmez.



- Birinci Dünya Savaşı'nda Fransa ülkedeki tüm taksileri devraldı ve askerler cepheye bu taksilerle taşındı.




- 1994 Dünya Kupası'nda, Bulgaristan futbol takımının 11 oyuncusunun hepsinin isminin sonu "OV" ile bitiyordu.






- Sivrisinek kovucu spreyler sinekleri kovmaz, sizi gizler. Sivrisineğin alıcılarını bloke ederek sizin orada olduğunuzu anlamalarını engeller.





- Kahve sarhoş bir insanın ayılmasına yardımcı olmaz. Hatta çoğu zaman alkolün etkisinin artmasına yol açar.




- Kereviz yerken harcanan kalori, kerevizin içindeki kaloriden daha fazladır.



- Bir pire, kendi büyüklüğünün 150 kat yüksekliğine zıplayabilir. Bu oranı tutturmak için insanın yaklaşık 30 metre zıplaması gereklidir.



- Klinik ölüm sonrası insan 5 dakika içinde hayata geri getirilebilir. 5 dakika sonra beyin hücreleri ölmeye başlar, ama yine de bu süreyi 5 dakika daha uzatmak mümkündür.



- İnsan uzun süre bir böbrek ve bir akciğerle, midesiz, dalaksız yaşayabilir, ama karaciğersiz bir dakika bile yaşayamaz.




- Bir kilo limonda bir kilo çilekten daha fazla şeker vardır







"ABD'DE BİRÇOK OTELDE 13. KATTA ODA BULUNMAZ"
- 13 rakamının uğursuz olarak bilinmesi nedeniyle ABD'de birçok otelde 13. katta oda bulunmaz.



- En uzun boylu insan 1940 yılında ölen 2.72 metre boyunda ABD'li R.P. Wadlow olmuştur.





- Kibrit kutusu büyüklüğündeki altın külçesi yufka gibi açılarak bir tenis kortu büyüklüğüne kadar yırtılmadan uzatılabilir.





- İnsan daha çok oksijen alabilmek ve vücudundaki karbon gazını boşaltmak için esner.



- İnsan bir günde 28-33 bin litre hava, 500-700 litre oksijen, 2 kilogram yiyecek tüketir.



- Dünyanın en hızlı kuşu boğazlı kırlangıçtır. 3 saniye süreyle saatte 128 km. sürate ulaşmıştır.





- Ünlü basketbolcu Michael Jordan bir yılda Nike'tan Nike'ın Malezya fabrikası personelinin hepsinden fazla para kazanıyor.


- ABD, Ohio'da lisans olmadan fare yakalamak yasaktır.





Bir yılan 3 yıl uyuyabilir.


- Bal bozulmayan tek gıdadır.




- Ördeğin sesi yankı yapmaz.


- Denizyıldızlarının beyni yoktur.


- Üzüm mikrodalga fırında patlar.


- İnsan yılda en az bin 460 rüya görür.


- İçtiğimiz sular 3 milyar yaşındadır.


- Karınca iki hafta su altında yaşayabilir.


- İnsan kalbi dakikada 60-80 defa çarpar.


- "Pi" sayısının bir milyarıncı rakamı 9'dur.


- Dünyada insanlardan daha çok tavuk var.





- İnsanın kalça kemiği betondan daha sağlamdır.



- Türkiye'de Mehmet adında 1 milyon 229 kişi var.


- Sabahları elma kahveden daha fazla uykunuzu açar.


- Yerçekimsiz ortamda mum alevi küre şeklinde olur.







12 Haziran 2014 Perşembe

NE BİR SEVENİM VAR NE SEVEN BİR KALBİM


Yine bir ton daha..

Uzun zamandır ne hissettiğini bilmez halde yaşıyorum. Evimden işime , işimden evime gidip geliyorum. Benim gibi hareketli mi hareketli bir kız için bunlar çok tuhaf şeyler...!!!  acaba duraklama dönemimi yaşıyorum ya da kendimi yeni heyecanlara mı kapattım bilmiyorum. Bildiğim tek şey Antalya'ya yerleşmek ve ikinci üniversite mi okumak istediğim ya da Antaya'ya yerleşmek adrenalin dolu o günleri yaşamak mı ayırt etmesi çok güç.


Still a ton more ..

For a long time I am not knowing how you feel. My house, my job, my job go home I'm coming.Moving moving them to a girl like me very strange things ...!!! I'm having my period, or pause to wonder myself, I do not know off the new excitement to me. The only thing I know to settle in Antalya and I want to read the second university to settle in or Antaya adrenaline packed days to live Does it very difficult to distinguish.



Şuan ki işimden oldukça memnun ve mutluyum.İş arkadaşlarımı seviyorum , Camdan dışarıya baktığım zaman İstanbul'un eşsiz güzelliği denize Kadıköy'e ve Üsküdar'a doğru uzanan bir deniz manzarası benim için bir şey ifade etmiyor zaten . Bu manzaranın yerine üç beş ağacın olduğu bir ev bile belki daha çok huzur veriyordur.

Current and mutluyum.iş very satisfied with my job I love my friends, when I look out of the window to Kadikoy and Uskudar, Istanbul's unique beauty of the sea extending a sea view does not mean anything to me anyway. This view is three instead of five trees giving a home is perhaps even more peace.



Gönül ilişkileri deseniz , o ne ki derim :) şaka şaka tabiki bunu hep buradan uzak Akdeniz Bölgesinde ağır yaşadığım için burada kendimi kapatmış durumdayım. Yani aslında uzun bir ilişkiden çıktıktan sonra İstanbul'da yaşamanın ve kalabalığın arasından seçebileceğin milyon tane insan varken , çivi çiviyi söker mantığı uygulamadım. Yani kendi çivileriminde kimseye zarar vermesini istemedim. Görüştüğümde oldu , kahve içtiğimde ama hissiyat olmadıktan sonra hiçbirşeyi istemedim.


Do I say love affairs, it was a joke of course :) I say, what's it all away from here I live in the Mediterranean region for heavy closed'm here myself. So after exiting a long relationship actually live in Istanbul and you can choose from among the crowd million people, while diamond cut logic did not apply. So I did not want to hurt anyone in their çivilerim. When I interviewed was when I drink coffee, but I did not sense anything after that.



Gel gelelim ki finale doğru yaklaşmaya, Kendimi herzaman daha iyi ifade edebilmek adına her anı yaşamak istiyorum.Daha çok yaşamak ve hayattan zevk almak....

Come on let's get right to approach the finale, in order to better express myself always istiyorum.dah live every moment to live and to enjoy life too

CADILAR MI ? CADILAR ÖLDÜRÜLDÜ MÜ ?

             Merhaba Arkadaşlar,

Geçmişten günümüze kadar gelen ve hala evrende olma ihtimali olan ya da şimdi ki adlarıyla büyücü diye adlandırılan bu insanların ölümlerini hakkında bilgiler mevcuttur.Okumanızı tavsiye ederim..

Saygılarımla                 




Hi Friends, 

From the past to the present and still now in the universe, which may be either the name of this so called magician with information about the deaths of the people I recommend mevcuttur.okuma .. 

yours truly


                          Angele de la Barthe ;

Angele de la Barthe, Fransa’da 1230-1275 yılları arasında yaşamış olan varlıklı asil bir kadındır. O  Katharizm inancını benimsemiştir. Katharizm, gerçek Hıristiyanların kendileri olduğuna inanır. Fakat, bu inanç kiliseye başkaldırış olarak kabul edildiğinden hiçbir zaman kabul edilmemiştir. Bu dönemde Angele’nin yaşadığı yerde bebekler kaybolmaya başlamıştır ve kilise Angele’yi cadılık ile suçlar. Engisizyon tarafından inanılmaz işkencelere maruz kalan kadın, mecburiyetten günahlarını itiraf eder. Feci şekilde öldürülür. Angele, tarihin ilk cadısı olarak kayıtlara geçer.


Angela de la Barthe, who lived between the years of 1230-1275 in France, is wealthy noble woman. He held the belief that Catharism. Catharism, true Christians believe that themselves. However, this belief is regarded as insubordination is the church has never adopted. During this period, the place of Angelea began to disappear and the infants Angeli church is accused of witchcraft. Engisizyo by the incredible women who are exposed to torture, confessed the sins of necessity. Tragically killed. Angela, the history goes on record as the first witch.



                                  Mother Shipton ;
Bükülmüş bacaklar, büyük bir baş ve çökük yanaklar ile doğan Shipton, Yorkshire bölgesinde şeytanın çocuğu olarak bilindi. 1488-1561 yılları arasında yaşayan kadın, aslında durugörü medyumdur. Uzak gelecek ile ilgili pek çok olayı bilmiştir. Nostradamus’un benzeri kabul edilen kadın, serseri bir hayat yaşamıştır.


Bent legs, a large head, and born with sunken cheeks Shipton, Yorkshire area was known as the devil's child. Women who lived between 1488-1561, is actually psychic clairvoyant. Has succeeded in many cases related to the distant future. Nostradamus-like woman accepted, punk has lived a life.


                               Maret Jonsdotter ;
17. yüzyılda Maret Jonsdotter cadılık ile suçlanmıştır. Söylentiye göre şeytan ile ilişkisi vardı ve ona inek kurban ediyordu. 1668 yılında İsveç’te cadılık ile ilgili bir kanun yoktu. Fakat, söylentiler o kadar büyüdü ki, İsveç yasalarını değiştirdi. Maret tutuklandı fakat hiçbir zaman suçunu itiraf etmedi. 1672 yılında idama mahkum edildi ve başı kesilerek öldürüldü.

Maret Jonsdottir was charged with witchcraft in the 17th century. Rumor had intercourse with the devil and was going to sacrifice her cow. In 1668 there was a law on witchcraft in Sweden. However, rumors that he has grown up, changed the laws of Sweden. Maret was not arrested but never confessed to the crime. In 1672 he was sentenced to death and killed by decapitation.

                                         Marie Laveau ;
1801 yılında doğan kadın, ilk voodoo bebek ile büyü yapmaya başlayan kişidir. New Orleans’da Voodoo kraliçesi olarak tanındı. O doktorluk yapan ve tavsiye veren bir kişi oldu. Ölü çağırıcılık, zihin kontrolü, telekinezi gibi pek çok özellik taşımıştır. 1874 yılında 12 bin kişinin katıldığı büyük bir Voodoo ayini yapmıştır. 1881 yılında evinde ölmüştür. Bugün hala Voodoo büyüsü yapanlar onun ritüellerini kullanırlar.


Women born in 1801, is the person who first started to do magic with voodoo dolls. Voodoo in New Orleans was known as the queen. A person who was a doctor and he gives advice. Çağırıcılık dead, mind control, telekinesis has many features such as stone. In 1874, 12 thousand people attended the liturgy has made a big Voodoo. Died at his home in 1881. Voodoo rituals that still today its use.

                                  Agnes Waterhouse ;
İngiltere’nin en ünlü cadısı olan Agnes, lanetli ve kara  büyü yaparak düşmanlarını öldürmüştür. O suçlamaları asla kabul etmemiştir. Mahkeme tarafından tutuklanmış ve idama mahkum edilmiştir. O şeytan ile ilişkisi olduğu için yakılarak ölmeye mahkum edildi. Yakılmasına yakın uzun süre dua etmesi ise hiçbir şeyi değiştirmemiştir.

Britain's most famous witch Agnes, cursed by black magic and enemies killed. He has never accept blame. Was arrested and sentenced to death by the court. It is the relationship with the devil was sentenced to die for the burning. Is close to the burning praying for a long time did not change anything.



                                        Salem Cadıları ;
Papaz Samuel Parris’in kızı ve yeğeni garip davranmaya başlar. Çığlıklar ve garip tuhaf hareketler gösterince 1692 yılında içlerine şeytanın girdiği düşünüldü. Tüm olaylardan bir yaşlı kadın, dilenci ve bir köle suçlandı. Köle yapılan işkenceler ile bu işe karışan 19 kişi daha olduğunu söyledi. Tüm bu insanlar Salem denilen Gallow tepesinde idam edildiler. 200 kişide hapiste zindanda hayatını kaybetti. Tarihe bu olay, Salem cadıları olarak geçti.

Reverend Samuel Parris's daughter and nephew start to behave strangely. Gösterince screams and strange strange movements in 1692 was considered to be internal to the devil. All events, an elderly woman, a beggar and a slave was charged. With the torture of slaves is more than that involved 19 people, he said. All these people were executed in Salem called Gallow hill. 200 people lost their lives in the dungeon in the prison. This event in history, as the Salem Witch passed.



Özlüyorum, farkındayım. Ama geri gelsin istiyor muyum? Bilmiyorum. Sesini duymak istiyorum ama arasa cevap verebilecek miyim, bilmiyorum. Ko...