29 Mayıs 2014 Perşembe

ESKİ SEVGİLER VE SEVGİLİLER..!!!



                 Bugün bir uyuzluk yapasım geldi ki yaptım da...:D:D:D:D:D:D:D:D




Normalde hayatım da kimse ye geçmişte ya da  gelecek te asla hakaret etmek aşağılamak ya da rezil etmek gibi bir duygum yoktur. Ama bazı dönemler oluyor ki intikam kin gibi pislik düşüncelere girebiliyorum. Evet bunu kabullenmem zaman almış olabilir ama ben böyle de kendimi seviyorum..bu benim bir tonum..(50 tonun arasından ara renk )

Gelelim vessalam bazı hatunlarımızın , bayanlarımızın , kadınlarımızın ve yahut geç kızlarımızın at gözlüğü ile etrafta dolaşmasına.Tatlım bak valla düşersin felan ayağın takılır sonra o özgüven sandığın egonu kaybedersin üzülürüm yeminle. Şekerim sahip çık sevgiline sonuçta o senin evleneceğin adam olacak ya hani alim allah elinden akıp gider felan. Haa yani gitmese bile eski hatunlarını takip eder. Bu da şu anlama gelir aşkım balım böceğim sen bir köşe de kal ben zaten seninim diğerleri geçiciydi valla bak felan .

Sen nasıl bir dişisin ki sevgilinin başka hatunları ( eski sevgililerini , yenisi olacak adayları , aday adaylarını da ekleyelim )takip etmesini birçok şeyini beğenmesini , belki hala yazışmalarını ya da evde uyuduğunu sandığın zamanlar da aslında eski sevgilisiyle evde masum bir kahve içmesini hazmedebiliyorsun ??????. Ruhunu okşuyor değil mi canım ona sonsuz güveniyorsun.. Ah canım kıyamammm haahhaahahah



Normally my life to someone in the past or the future never to insult t like to humiliate or have no sense of disgrace . But it is happening in some periods , such as revenge, hatred thoughts dirt can enter . Yes, I admit it may have taken time but I like myself a ton of my love .. my .. ( Search from 50 tons of colors)

Let's talk about some of my vessala our lady , our lady , now our women and our daughters or my dolaşmasına.tatl look around with blinkers valle you fall or something attached to the foot of the ego, then he 'll lose confidence crate I swear I'm sorry . Results come with a sugar lover man you will marry or you know that your purchase glides away from God or something . Haa not even like that old lady will follow. This also means I love you honey insect stayed in a corner was temporary, others swear I already see yours or something .

How are you a female get your beloved other chicks ( an ex-girlfriend , a new one will be the candidate , potential candidate also will add ) to follow a lot of things you do not like , perhaps in a still correspondence or sleep at home you thought you once actually ex-girlfriend at home with an innocent cup of coffee digest can ? ? ? ? ? ? . I can not stroking her eternal soulyou trust


Neyse ben biraz daha çalışıp geleyim...
Sevgiler benden dikkat senden efendim...





















28 Mayıs 2014 Çarşamba

BU NE DÜNYA KARDEŞİM SEVEN SEVENE..

                     Ne bir kürk ister bu şen gönlüm ne bir han ne de bir saray..lala lalayy..

       Ne güzel bir şarkı değil mi ? O zamanlar daha aşkın sevginin bu kadar bel altı olmadığı çıkarsız ve karşılıksız duyguların yaşandığı bir hayat. Yeni jenarasyon olarak eski aşkları istiyorum ben. Karşıklıksız sevmek ve sevilmek ..mesafelerin bile önemi olmadığı , fedakarlık yapmaktan gocunmadığım ve o benimle olacak zat-ı  muhteremimi istiyorum. 




    Geçmiş ilişkilerime baktığımda gördüğüm acı ve tecrübeden başka birşey değil..Aşk var mı diye sorarsanız hayır hiç olmamış ve hala henüz yok. Tam dolu delilik yaşlarım iken olgun ilişkiler tercih etmişim bu yüzden bakış açım farklı yönelmiş veya yahut yöneltilmiş. Olgun bir kadın gibi evde oturmaktansa , çılgınlar gibi yaşamayı tercih ederim. Bu da tabi eleştiri anlamında değil , sonuçta her insanın yaşam tarzı farklıdır. Ben benimkinden bahsediyorum dostum. 

Geçenlerde yine okuduğum bir kişisel gelişim kitabından birkaç örnek vermek istiyorum bu ilişkilere dair.
Hayatımızda ki insanın maddi manevi anlamda güçlü olmasını isteriz hepimiz .

 Hayatımızdaki erkeğin ;

-Doktor , mühendis olsun ,
-Yakışıklı , boylu poslu olsun,
-Bana değer versin ,sevsin ,
-Beni hiç üzmesin , hep yanımda olsun,
-Hediye alsın, yemeklere götürsün,
-Dizimin dibinden ayrılmasın,
-Beni aldatmasın , kıymetimi bilsin
.
.
.
.
.
.





Bu nedir abi ya siz bunları isterken oturun oturduğunuz yerde değil mi ?
Yanlış  , değer kavramını unutmak ve bunları tek başına istemek sevgili olsun aracından başka birşey değildir ve bencilliktir. Tabi ki bencilliğin  iyi olduğu noktalarda vardır belki bir ara onları da anlatırım size , ama konu kendinden verdiğin kadar alırsın. 





26 Mayıs 2014 Pazartesi

DÜNYANIN 7 HARİKASI ..


1. Mısır Piramitleri


Mısır Piramitleri, Mısır’da yer alan eski piramit şekillerde yapılardır. Mısır’da 100’den fazla piramit vardır. Piramitlerin çoğu Eski Krallık Dönemi'nden Orta Krallık Dönemi’ne kadar firavunların mezarı için inşa edilmiştir. Bilinen en eski piramit 3.Hanedan döneminde inşa edilen Basamaklı Piramit’tir. Bu piramit ve etrafını çevreleyen bloklar; mimar İmhotep tarafından tasarlanmıştır. Ayrıca bu yapılar dünyanın en eski şekilli taşlardan inşa edilmiş yapısıdır.Yapımda çalışan işçiler piramitlerin sırrını bildikleri için yapım bittikten sonra öldürülmüşlerdir.









2. İskenderiye Feneri




Mısır'da İskenderiye Limanı'nın karşısındaki Pharos Adası üzerine
yapılmıştı. Romalılar Mısır'ı ele geçirdikten sonra burada 
Ptolemaios (Batlamyus) olarak anılan bir devlet kurmuşlardı. 
İnşaası M.Ö. 285-246 yılları arasında süren Fener, bu devletin 
ilk iki kralı Ptolemy-Batlamyus-Soter ve Ptolemy tarafından 
yaptırılmıştı. 

Kaidesi ile birlikte 135 metre yüksekliğinde olan fener, beyaz 
mermerden yapılmıştı. Tepesinde bulunan, tunçtan yapılmış 
büyük bir ayna 70 kilometre uzaklıktan görülüyor ve limana 
giren gemilere rehberlik ediyordu. 


Üç bölümden oluşan fenerin mimarı Knidos'lu Sostratus'tur. 
Alt bölümü dikdörtgen şeklinde ve yaklaşık 55 metre 
yüksekliğindeydi. Orta bölüm, yukarıya doğru giden rampası 
olan bir silindir şeklindeydi. Yaklaşık 27 metre yüksekliğindeydi.
Üst bölüm ise silindir şeklindeydi ve üzerinde alevin
bulunduğu bir odası vardı. 



İskenderiye Feneri, antik çağın yedi harikası içinde günlük 
yaşam için kullanılan tek eserdir. Ayrıca yedi harikanın ve 
gelmiş geçmiş deniz fenerlerinin en yüksek olanı da bu fenerdir. 

Üst kısmı M.S. 955 yılında bir deprem ve fırtınada kopan 
fenerin gövde kısmı da 1302'de başka bir depremde yıkıldı. 
1500 yılında ise bu yapıya ait kalıntılar tamamen yokoldu. 


Üzerinde inşaa edildiği adadan dolayı Pharos olarak anılmış
ve bu kelime bir çok dile yerleşmiştir. İspanyolca, Fransızca 
ve İtalyancada Pharos, deniz feneri anlamına gelmektedir. 
Yıkılmadan önce yapılan resimleri, dünyadaki deniz 
fenerlerine yüzlerce yıldan beri örnek olmuştur





3. Babil’in Asma Bahçeleri

Babil kralı eşinin sıla hasreti çekmesinden dolay yaptırdığı Babil’in Asma Bahçeleri MÖ 605 yılında inşa edilmiştir. 43 sene Babil krallığı yapmış olan Nebukadnezar tarafından eşini neşelendirme amacı ile yapılmış eser şuan günümüze bazı nedenler ( doğal afet, yangın vs. ) ile gelmeyi başaramamıştır. Dünyanın 7 harikası arasında en çok günümüze gelinmesi istenilen eserler arasında yer almakta ve bir çok kişi Babil’in asma bahçeleriniçok merak edip en çarpıcı eserler arasına girmeyi başarmıştır. Şu an hiçbir teknoloji ile onun aynı şekilde yapımı mümkün olmaz iken gerçekten bir şah eser olarak dünyanın yedi harikasından en çok benimsenen eserdir.










4. Efes’teki Artemis Tapınağı


Efes, Antik dünyanın en önemli merkezlerinden biri.  Selçuk sınırları içinde önemli bir Roma kenti. Celsus Kütüphanesi, Artemis Tapınağı ve Yamaç Evleri ile görülmesi gereken muhteşem bir antik kent

.Artemis Tapınağı: Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri sayılan tapınaktan geriye bugün sadece bir iki mermer parçası kalmıştır.


Yağma, deprem, yangın gibi nedenlerle yedi defa yıkılıp yapılmıştır. İon tarzı büyük sütunlarla çevriliyken bu gün sunak yerinden başka bir şey kalmamıştır. Tapınak dünyanın mermerden yapılmış ilk ve büyük yapısıydı. Kalıntıların bir kısmı Londra’daki British Museum’dadır...




Artemis inancının, Artemis Tapınağı ve dinsel aşama düzeninin arı çevresinde kurulduğunu ileri sürenler vardır. Arı, Efes’in simgesidir. Efes sikkeleri ve heykelleri üzerinde çok yaygın olarak kullanılır. 








5. Olimpos’taki Zeus Heykeli


Zeus heykeli MÖ 450 yılında Yunanistan'daki Olimpos'ta (Olympia) yapıldı.[1] Heykel, antik Yunan döneminin baş tanrısı Zeus için yapılmıştır.
Zeus heykeli, Atina'daki Parthenon Tapınağı için Athena heykelini yapan Phidias adlı ünlü heykeltraş yapmıştır. Tahta iskelet üzerine altınve fildişi metal parçaların yerleştirilmesiyle yapılmıştır.
Zeus Tapınağının içinde bulunan heykel, tapınağa ancak sığabiliyordu, hatta oturur vaziyette tasvir edilen Zeus, ayağa kalksa tapınağın tavanı yıkılacakmış gibi duruyordu. Heykel 12 m yüksekliğindeydi. Sağ elinde zafer tanrıçası Nike'ı tutuyordu. Sol elindeyse üzerinde çeşitli metallerden kakmalar olan ve üzerinde kartal olan bir hükümdar asası vardı. Altın, abanoz, fildişinden yapılmış olan ve değerli taşlardan kakmaların bulunduğu Zeus'un oturduğu taht, heykelin kendisinden daha etkileyiciydi. Üzerinde, Yunan tanrılarının ve sfenks gibi mistik hayvanlar figürleri yer alıyordu. Heykelin derisi fildişinden, sakalı, saçları ve elbisesi altındandı. Karanlık bir koridordan geçilerek görülebildiği için, parlak fildişi, insanların gözünü alıyor ve derinden etkiliyordu.






Olimpiyat oyunları 391 yılında Theodosius I tarafından putperestlik olarak suçlanıp sona erdirilince, Zeus Tapınağı da kapatıldı. Dünyanın yedi harikası arasında sayılan heykel, zengin Yunanlılar tarafından, yeni kurulan ve o zamanki adıyla Constantinople denen İstanbul'a taşınmıştır ve orada 462 yılındaki büyük yangında yok olmuştur.
Olimpos'ta 1829'da Fransızlar tarafından burada bulunan heykele ait bazı parçalar Paris'te Louvre Müzesi'nde sergilenmektedir.



6. Kral Mausoleus’un Mozolesi

Halikarnas Mozolesi, Dünyanın Yedi Harikası olarak kabul edilen eserler arasında, Türkiye'de bulunan iki harikadan biridir. Halikarnas'taki (Bugünkü Bodrum) bu mermerden yapılmış dev mezarda İÖ.353'te ölen Pers İmparatorluğu'nun ünlü ve uzak krallarından Mausolus ve eşi  Kraliçe Artemisia'nın yattığına inanılır. Bugün birçok dilde benzer bir ses yapısıyla kullanılan “mozole” kelimesi de bu kralın adından türemiştir. Heykeli yaptıran Kraliçe Artemisia'nın kendisidir. 135 foot yüksekliğindeki mezar, Yunan mimarlar Satyrus ve Pythius tarafından biçimlendirildi. Mezarı çevreleyen frizlenin yapımında ise dönemin dört ünlü heykeltraşı çalıştı. Dikdoörtgen prizma biçimindeki mozolenin üst kısmı da piramit biçiminde bir çatıyla kaplıdır. Mozolenin en tepesinde ise dört atın çektiği bir araba bulunur. Arabanın içinde oturanlar ise elbette kral ve kraliçedir.






M.Ö. 353 yılında mozolenin yapımı tamamlandığında, büyüleyici beyazlıktaki mermer eserin ünü tüm antik dünyaya yayıldı. Ancak, 15. yüzyılın başlarında gerçekleşen bir depremde büyük hasar gören eser, zamanla yıkıldı. Bugün sadece temelleri ve frezeninin bazı parçaları bulunuyor. Frizlerin önemli bir kısmı, ait oldukları topraklardan koparılmış ve Londra'daki The British Museum'a götürülmüştür.

7. Rodos Heykeli



Rodos Heykeli, Rodos adasındaki Rodos şehrinin limanının girişinde bir zamanlar bulunduğuna inanılan Yunan tanrısı Helios‘un heykelidir.
Rodos Adası sakinleri, MÖ 305-304 tarihleri arasındaki bir yıllık kuşatmadan kurtulunca, sevinçlerini bir heykel dikerek ifade etmişler. Heykeltraş Lindos’lu Khares`in yaptığı Güneş Tanrısı Helios`u simgeleyen heykelin, 32 metre yüksekliğinde ve tunçtan yapıldığı rivayet edilmiştir.



Liman girişinde duran heykelin bacaklarının arasından gemilerin geçtiği şeklinde bir söylence vardır ancak o zamanların yapım teknikleri ve malzemeleriyle böyle bir heykelin yapılması mümkün değildir.
Heykelin, MÖ 225 veya 226`daki bir depremde yıkıldığı, birkaç asır yan yatmış halde kaldığı varsayılır.

Ayrıca bu heykel Antik Dünyanın Yedi Harikasından biri olarak da kabul edilmektedir.


23 Mayıs 2014 Cuma

BEKLENTİLER BEKLENMEMELİLER..!!

  Beklentilerle dolu olan bir hayatınız varsa sizden çok ta farklı yaşadığım söylenemez. Ta ki beklentilerden kurtulup , alışagelmiş yaşamayı tercih edene kadar. Size bunu feci şekilde öneririm. Nedeni ise ne kadar az beklenti = o kadar çok huzur = mutluluk anlamları ifade ediyor. Beklentilerden tamamen kurtulduğumu söyleyemem . Hayatın her alanında beklenti içerisindeyiz ki örnek verecek olursak iş yerinde kariyer yapmak için kıçınızı yırtmamız ya da zam almak için çok çalışıp performans göstermemiz , okul hayatında iyi bir üniversiteyi kazanabilmek için günlerce çalışmamız ve tek bir sınavla iyi bir okul kazanabilmemizi beklemek gibi ...



( If you have a life full of expectations to live differently, I can not say much about you t. TA rid of expectations, preferring to live customary. I recommend you this badly. Why is it so much how little expectation = peace = happiness meanings are expressed. I can not say I'm fully recovered from expectations. Every aspect of life in the forecast are in the sample If we give in the workplace to make a career your ass tear us or take a hike worked so hard to perform our school life a good university to win the days our work and a single examination is a good school boiler to know as you wait ...)


Bunu özel hayatımızda da örneklendirmek mümkün. Hayatınızda ilk defa yüz yüze biriyle görüştünüz ve zaman geçtikçe ondan etkilendiğinizi fark ettiniz . Sonra yemekler , kahveler , şaraplar ve romantik kelimeler ve cümleler. Kadının ruhunun okşan ne varsa mevcut ulan insan ister istemez beklenti içerisine giriyor . Zaten etkilenmişsin canım iş işten geçmiş. Atı alan Üsküdar'ı geçmiş. Sonra ki sürece geliyorum seni merak etmesini , ilgi odağı yapmasını , mesaj atmasını , aramasını , ,,,,,,,, bekliyorsun. (BEKLENTİLER- EGO ).



It is possible to exemplify in our private lives. Your life with someone you've met face to face for the first time and I did notice that you are affected by it as time goes on. After meals, coffees, wines and romantic words and phrases. If you happen to caress the woman's soul reach the current expectations of the people is entering into willy-nilly. You, dear been done already affected. At the Üsküdar past. I'm coming after you, do not worry about it as long as the focus of attention, to do, to take a message, call,,,,,,,,,, do you expect. (Expectations-EGO).




Bak canım sana samimiyetle hayatı bu kadar da ciddiye almamanı öneririm. En azından en son ki örneğimi ele alacak olursak bu seni mutsuz eder. Hayatta eğlenebileceğin o kadar çok şey var ki tek bir şeye odaklanma olmuyorsa olmuyordur. Bitti..

Şimdilik yazacaklarım bu kadar belki devam edebilirim. Kitap okumam gerek iyi geceler canlar..:)
Ayşe..!!


Look dear life I sincerely suggest you not to take it so seriously. At least if you take my example, this would be the last you makes you unhappy. There are so many things you can have fun in life that can not be focused on one thing it is not. Done ..



That's all I can write for now, maybe more. I have read the book of life .. good night :)

Ayşe..!!










UZUN BAKMAK KAÇ ANLAMLIDIR ????

   Başka birinin gözlerine uzun uzun bakmanın birçok anlamı vardır gençler..Birkaç örnek verecek olursak..dik dik bakışlar sana kafa tutuyorum kes artık..mayhoş mayhoş bakışlar ise ahh senden hoşlanıyorum salak ... seni rahatsız ediyorum ve bunu bu yolla anlatıyorum gibi...Burada önemli olan nerede , ne zaman , durum çok önemlidir. Eğer bir okuldaysanız kantinde oturuyorsunuz arkadaşlarınızla karşı masada da başka grup oturuyor. Muhakkak kesişmeler oluyordur. Burada hoşlantı olabilir ve bakışlar oldukça uzundur. Başka bir örnekte ise iş yerindesiniz ve birinden hoşlanıyorsanız burada da kısa ve ok atış bakışları vardır. Bakıp bakıp çekmeler ya da kimse yokken uzun bakışmalar yaşanır.


(  Someone else's eyes a long look has many meanings are teenagers .. A few examples If we give .. gaze on you head I'm holding off now .. tart tart looks the uhh, I like you idiot ... I'm disturbing and it thus'm telling you like .. . important thing here is where, when, the situation is very important. If you are in a school you're sitting in the canteen with friends against another group sitting at the table. Certainly intersection is going on. Here may be hoşlant and looks are quite long. In another example, you are in business and if you enjoy from one glance here are short and shot arrows. Look-shoot or when no one is permitted to take the long view. )


Bakmak önemlidir aslında insanın niyetini belli eder bir nokta da. Bazı insanlar bakışlarının ve bakışlarında ki anlamların farkına varmazlar. Bu aslında vücut dilinde de hemen hemen aynı şeyleri söyler.Eğer birisi gözünüze değil de vücudunuzun herhangi bir yerine bakıyorsa sizi dinlemiyor veya söylediğiniz şey ilgisini çekmediğini anlamını ifade eder . Vücudunuz da göğüslerinize bacaklarına veya cinsel anlam ifade eden yerlere bakıyorsa sizi arzuladığı anlamını taşır.(Altında duygu aramayın ) .





( It is important to look at the fact that a person's intention is certain point. Of view and in view of some people do not realize the meaning. This is actually almost the same things in the body language söyler.eg someone looking to replace any part of your body but also your eye will not listen to you if you have no interest, meaning what you say or express. Your body is your legs, chest, or sexual desires you if that meant looking somewhere means. (Under the emotions of the call). )


Size bir tüyo verecek olursam sizden etkilenen insanın gözbebekleri büyür. Tabi onu fark etmek size kalmış başarılar..

Gününüz Güzel Geçsin...


If I give you a tip you grow the eyeballs of people affected. Of course, it's up to you to realize success .. 

You're Beautiful Day Late ...











22 Mayıs 2014 Perşembe

ROMEO VE JULİET

Bence henüz erken. İçimde bir önsezi
            Yıldızlara asılı bir olay
Başlayacak bu gecenin cümbüşüyle
            O ürpertici dönemine sanki:
Zamansız ölmek gibi alçakça bir cezayla
Durdurup bağrıma gömülü yüreğimi
Son verecek aşağılık hayatıma.
Ama ey hayatımın dümenini tutan
Gemime sen yön ver. Gidelim soylu beyler!”


Ah, Romeo, Romeo! Neden Romeo’sun sen?
İnkar et adını, babanı yadsı!
Yapamazsan yemin et sevdiğine,
Vazgeçeyim Capulet olmaktan ben.
……
Adın ne değeri var? Şu gülün adı değişse bile
Kokmaz mı aynı güzellikte?
Romeo’nun da adı Romeo olmasaydı,
Kusursuzluğundan hiçbir şey kaybolmazdı.
Romeo, bırak, at bu adı! Senin parçan olmayan
Bu ada karşılık, al bütün varlığımı



“şu minik çiçeğin taze filizlerinde
Zehir de var iyileştiren özler de:
Koklanırsa dinçlik verir her yerine insanın
Tadılırsa öldürür tüm duyguları
Durdurur yüreği.
İnsanın içinde de otlarda olduğu gibi,
Karargah kurmuştur birbirine düşman iki kral;
Biri erdem öteki gemsiz istem,
İçlerinden kötüsü egemen oldu mu bir kez
Kurt kemirip çürütür tez elden o bitkiyi...

















21 Mayıs 2014 Çarşamba

Sherlock Holmes Hayali Karakter..

 Britanyalı hayalî dedektif kahraman, polisiye edebiyatının önemli ilk kişiliklerinden biridir. İnsanları, bir denklemin elemanları olarak ele alan ve dolayısıyla duygusal yönlere kaymayan bir karakter olan Holmes, amacına ulaşmak için zaman zaman sahte ve kurnaz bir karaktere bürünür.Bazı durumlarda kendi adaletini kendi sağlama hakkını kendinde görür.Sorduğu soruların cevaplarının birbiriyle tutarlı bir bütün oluşturmasına dikkat eder, yani yöntemindeki fark, ipuçlarını bir araya getirip bir çözüm bulmak yerine, elindeki ipuçlarından anlamlı bir bütüne ulaşmaya çalışmaktır; bunun yanı sıra kendi kendine yaptığı laboratuvar araştırmaları sonucunda elde ettiği bilgileri tekil olaylara uygular ve sigara izmaritlerinden, el yazılarından, ayak izlerinden, ve her türlü bilgi kırıntısından sonuca ulaşır. Üniversitede boks ve eskrim eğitimi almış, 19. yüzyılda İngiltere'de sıkça görülen sopa dövüşünde de uzmanlık edinmiştir.Fakat fiziksel şiddet yönü oldukça nadir ve daima haklı olarak ortaya çıkar.

( British fictional detective hero , detective literature is one of the important first personality . People , an equation of the elements discussed in the field and thus emotionally to the non-slip character, Holmes, to achieve the purpose from time to time false and cunning character bürünür.baz cases his justice into their own right to self- görür.sor of the questions the answers consistent with each other to form a whole pay attention to , ie the difference in methods , tips to find together a solution , rather than in the hands of the tips is to try to reach a meaningful whole ; In addition to this self- made ​​information obtained as a result of laboratory research applied to individual events and of cigarette butts , from handwriting , footprints , and get results from all kinds of bits of information . University trained in boxing and fencing , stick fight often seen in England in the 19th century edinmiştir.fakat expertise in the direction of physical violence occurs as very rare and always right . )












İlk Holmes öyküsü olan Sherlock Holmes: İntikam Tutkusu'nda (A Study in Scarlet, 1887) Holmes'un Doktor Watson'la ilk kez karşılaşmaları ve Baker Caddesi 221B'deki, gerçekte olmayan ünlü evi paylaşmaları anlatılır. Watson, Afganistan Savaşı'nda yaralandığı için izinle Londra'ya dönmüş askeri bir cerrahtır. Holmes, "sanırım Afganistan'dan yeni geldiniz" deyince, Watson epeyce şaşırır. Birkaç hafta sonra Holmes bu gözlemi nasıl yaptığını açıklar. "Akıl yürütme süreci şöyle başladı: İşte, tipinden doktor olduğunu sandığım bir bey, ama havasında askerce bir yan var. Öyleyse askeri doktor olmalı. Güneşli, sıcak bir ülkeden geldiği yüzünün yanıklığından belli. Bilekleriyse daha açık. Demek ki derisinin doğal rengi koyu değil. Bitkin görünüşünden de anlaşıldığı gibi büyük güçlüklerle karşılaşmış, hatta hastalanmış olmalı. Sol kolundan yaralanmış. Bu kolunu rahat kullanamıyor, tutuşu da doğal değil. Pekâlâ, bir İngiliz doktor hangi sıcak iklimli ülkede bu kadar sıkıntı çekmiş ve kolundan yaralanmış olabilir? Kesinlikle Afganistan'da. Bütün bu düşünceler kafamdan bir anda geçti."


 (   With the first Holmes story Sherlock Holmes: The Revenge Tutkusu (A Study in Scarlet, 1887) Holmes and Doctor Watson matches for the first time in 221B Baker Street , the famous house without actually sharing are described. Watson was injured in the Afghan War he returned to London with the permission was a military surgeon . Holmes, " I have come from Afghanistan ," he, Watson is quite surprised . A few weeks later, Holmes explains how to do this observation . " Reasoning process started like this : Here , from the type of doctor I thought was a gentleman , but the airwaves soldierly have a side . Then military doctors should be . Sunny, warm come from a country where the face of the blight evident from . Wrist others much open . So the skin 's natural color, not dark . plant appearance as can be seen face great difficulties , and even sick must have . , left wounded in the arm . this arm relaxed not use , handling also not natural . Okay, a British doctor which hot climate in the country, it suffered and wounded in the arm could it be? definitely in Afghanistan . all these thoughts went through my head at one time . " )




Öyküler birbirini izledikçe Sherlock Holmes da halk arasında giderek daha çok ünlendi. Holmes üzerine tek bir satır yazamayacak kadar bu işten bıkan Conan Doyle, öykülerinden birinde onu öldürmeye karar verdi. Ama okurlarının büyük tepkisiyle karşılaşınca, Sherlock Holmes'u büyük bir ustalıkla yeniden yaşama döndürmek zorunda kaldı. Sherlock Holmes'un Türkçe yayımlanmış öyküleri arasında Şerlok Holmes'in Maceraları; Dörtlerin Esrarı (The Sign of Four; 1890), Şerlok Holmes'in Anıları (The Memories of Sherlock Holmes; 1893) ve Baskerviller' in Köpeği (The Hound of the Baskervilles; 1902) sayılabilir.

( Alıntılara Yer Verilmiştir )

As I watched the Sherlock Holmes stories to each other more and was very famous among the people. Holmes wrote a single line on this job too tired Conan Doyle, decided to kill him in one of the stories. But when faced with the overwhelming response of readers, a great mastery of Sherlock Holmes was forced to return to life again. Serloin of Turkish published stories of Sherlock Holmes Adventures of Holmes; Four of the Mystery (The Sign of Four, 1890), Memoirs of serloin Holmes (The Memories of Sherlock Holmes, 1893) and of Baskervil 's Dog (The Hound of the Baskervilles, 1902) can be considered. 

                                                                      (Excerpts are given)









Özlüyorum, farkındayım. Ama geri gelsin istiyor muyum? Bilmiyorum. Sesini duymak istiyorum ama arasa cevap verebilecek miyim, bilmiyorum. Ko...